Pozlacovačský nůž, italský

Kód: 2ZDQSE 2ZDQTE Zvolte variantu
Tip
Značka: Manetti
576 Kč 476 Kč bez DPH
Skladem (5 ks) Skladem (8 ks) Zvolte variantu
Vybrat druh
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
27.12.2024 27.12.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Nůž s nerezovou čepelí pro krájení listů plátkového kovu na pozlacovačském polštářku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nůž na krájení listů plátkového zlata

Nůž s nerezovou čepelí je ideální pro precizní krájení listů plátkového kovu na pozlacovacím polštářku. Před použitím je důležité čepel pečlivě odmastit ethanolem.

Bez nože to nejde...

Pozlacovačský nůž se stává nepostradatelným nástrojem v procesu pozlacování díky své schopnosti precizně a pečlivě krájet plátkové zlato do požadovaných rozměrů. Tato schopnost umožňuje efektivní práci s plátkovým zlatem a zároveň šetrný přístup k materiálu, což přináší hospodárnost v procesu zpracování.

Pozlacovačský nůž, italský
Pozlacovačský nůž, italský

Varianty ostří nože

Tento nůž nabízíme ve dvou variantách. Ostří pouze na jedné straně je vhodné k využití přenášení zlata na podložku. Dvojité ostří je pak vhodná pro zdatné pozlacovače. Oba typy ostří jsou vyrobeny z nerezové oceli.

Délka 14 cm

Nejčastější dotazy zákazníků

Jak správně používat nůž?

Nůž je nezbytné udržovat v naprosté čistotě. Při řezání zlata je klíčové nedotýkat se ostří, aby nedošlo k jeho umaštění. Mastnota na noži by mohla způsobit, že se zlato k němu přilepí. Stačí nůž přiložit na plátek zlata a jemně ho překrojit pohybem nahoru a dolů.

Pozlacovačský nůž, italský
Pozlacovačský nůž, italský

Když se ostří otupí ...

Čepel se doporučuje brousit pouze podélně a ostří by nemělo být příliš ostré, aby nedošlo k poškození polštářku. Po nabroušení je vhodné několikrát přejet ostřím přes špalek tvrdého dřeva.

Jak nůž skladovat ? 

Pozlacovačský nůž stačí vždy po práci zabalit do hadříku a chránit jej před poškození ostří.

Jak správně vybrat ?

Pro začátečníka je vhodnější nůž s jednoduchým ostřím. Dvojité ostří volí pak zkušenější pozlacovači. 

Poškozené ostří ...

Pokud vám nůž upadne a na ostří vzniknou zoubky, které ničí podložku, je možné nůž přebrousit. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz